Hedit blog

Együttműködés a KORE egyesülettel

Eszes Viktória
Eszes Viktória
Együttműködés a KORE egyesülettel

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) önkéntes, személyesen is érintett szülőkből álló civil szervezet, amely 2007 decembere óta segíti a koraszülötteket nevelő szülőket információkkal, szaktanácsadással, ruhagyűjtések, valamint önkéntes workshopok szervezésével. Az egyesület célja, hogy egy országos hálózat kiépítésével minden koraszülött intenzív osztályon segítséget tudjanak nyújtani az érintett szülők számára. De hogy jövünk mi a képbe? :) Ebből a cikkből és videóból kiderül.

Nem titok, hogy sajnos a munkaruhák gyártása során sok maradék anyag keletkezik, ez a szabáskor elkerülhetetlen. A kezdetek óta gondolkodtunk azon, hogy mit lehetne csinálni azzal a maradék anyaggal, amiből már nem tudunk ruhát készíteni, de más, kisebb termékek előállítására még megfelelő nagyságú lenne. A sok ötletelés után egyszer csak beugrott: tökéletes adomány "alapanyag" lehetne!

2023-ban volt az első adománykészítésünk, amikor az Ökumenikus Segélyszervezet javára készítettünk 800 darab maradék anyaggal töltött kis labdát és babzsákot, 2024-ben pedig összehozott minket a sors a KORE egyesülettel, akik fogadnak textiladományt is, illetve ők maguk is készítenek textiltermékeket a koraszülött osztályokra. Annyira szerencsés helyzet alakult ki, hogy gyakorlatilag a mindennapi működésünkbe be tudtuk építeni az adománykészítést. Elkészítettük a kissapkák, előkék, babafészek alkatrészek, inkubátor takarók, lepedők szabásmintáit és a munkaruhák szabásakor a megmaradt helyekre felrajzoljuk azokat, melyek ráférnek a terítékre, így a szabász a munkafolyamattal nem maradék anyagot, hanem rögtön adományt fog kiszabni. Az így keletkezett félkész termékeket vagy ebben a formában továbbítjuk az egyesületnek, ahol önkéntesek megvarrják azokat, vagy be is fejezzük őket. Egy ilyen esetre látható példa ebben a vidóban is.

 

 

Ha te is szeretnéd támogatni a KORÉ-sok munkáját vagy csak egyszerűen többet szeretnél megtudni róluk, itt minden információt megtalálsz: www.koraszulott.com

Fontos egyesületi adatok:

Név: Koraszülöttekért Országos Egyesület

Adószám: 18283114-1-06

Számlaszám: K&H 10402836-50526555-54691000